Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ...

yes you can

...ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ...

Πώς θα ένιωθες αν το να σε τεμαχίζαν και να σε αποκεφαλίζουν θεωρούνταν "σπορ"!;



Η Νορβηγία και ο Καναδάς έχουν τώρα ένα καινούργιο είδος τουρισμού. Αυτούς που σκοτώνουν μωρά φώκιες. Το αποκαλούν "σπορ"..


Θες και εσύ να το αποκαλέις σπορ;

Είναι αυτός αθλητής;

Γιατί;


Είσαι η μόνη μας Ελπίδα !!!


Αυτές οι βαρβαρότητες δε μπορεί να είναι υπαρκτές στην σημερινή κοινωνία..


Μη μας γυρνάς την πλάτη, είμαστε απροστάτευτες..


Ξέρω ότι αυτές οι εικόνες είναι επίπονες, αλλά εμείς είμαστε που νιώθουμε τον πόνο. Μας σφάζουν και συμβαίνει ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...


Τι τους δίνει το δικαίωμα να μας σκοτώνουν; Ποιός είναι αυτός που αποφασίζει για τη ζωή και το θάνατο;


Τι είδους άθλημα είναι αυτό; Δεν έβλαψα κανέναν..Απλά κολυμπούσα εδώ κοντά


Παρακαλώ, βοήθησε εμένα και τους φίλους μου...


Δε μπορείς να αγνοήσεις αυτές τις εικόνες.. Μένοντας σιωπηλός χωρίς να κάνεις τίποτα γίνεσαι συνένοχος...


Χρειαζόμαστε βοήθεια



ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΦΩΚΙΩΝ


Μπορείς να αντιδράσεις
με το να προωθήσεις το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείς
και να τους πείσεις να το προωθήσουν επίσης.
Φέρε αυτούς τους δολοφόνους αντιμέτωπους με την δικαιοσύνη.
Σε ευχαριστούμε!!!!


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΗΡΘΕ ΑΥΤΟ ΤΟ e-mail ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ...

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Κλιματική Μελέτη για την Ένταση και τη Διεύθυνση των Ανέμων στη Θαλάσσια Περιοχή της Μεσογείου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος INTERRREG/WERMED (Weatherrouting dans la Méditerranée Occidentale) το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εκπόνησε κλιματική μελέτη για την ένταση και τη διεύθυνση των ανέμων σε ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου. Ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βοηθήσει την εμπορική και επιβατική ναυσιπλοΐα προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές για ένα πλοίο ώστε να μειωθεί ο χρόνος αλλά και το κόστος του ταξιδιού (weatherouting). Για την εύρεση της βέλτιστης διαδρομής λαμβάνονται υπόψη οι μετεωρολογικές συνθήκες του ταξιδιού, ο κυματισμός καθώς και το είδος του πλοίου. Έχοντας στη διάθεσή του ο καπετάνιος ενός πλοίου τις εναλλακτικές διαδρομές μπορεί να επιλέξει την κατάλληλη ώστε να μειώσει το χρόνο του ταξιδιού αλλά και την κατανάλωση καυσίμου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα WERMED δίνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.wermed.net.
Με βάση λοιπόν την ολοκλήρωση του παραπάνω στόχου κρίθηκε αναγκαία η κλιματική μελέτη της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής της Μεσογείου, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται παρακάτω. Το κυριότερο συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι οι περιοχές κατά τη διάρκεια του χειμώνα που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες εντάσεις είναι το Βόρειο Αιγαίο και ο Κόλπος του Λέοντος. Το καλοκαίρι λόγω της επίδρασης των Ετησίων (Μελτέμια) οι περιοχές με τις μεγαλύτερες εντάσεις είναι το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Τα σχήματα που ακολουθούν απεικονίζουν τη μέση μηνιαία τιμή της ταχύτητας του ανέμου στα 10 m πάνω από τη θάλασσα για κάθε μήνα ξεχωριστά. Αναλυτικότερα: Στο σχήμα 1 φαίνεται ότι το μήνα Ιανουάριο η επικρατέστερη μέση ταχύτητα του ανέμου είναι τα 6-7 m/s με τις μέγιστες τιμές να παρατηρούνται στον Κόλπο του Λέοντος και στο Αιγαίο Πέλαγος (8-9 m/s).
Σχήμα 1: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Ιανουάριο
Στο σχήμα 2 φαίνεται ότι το μήνα Φεβρουάριο η μέση ένταση των ανέμων στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου δεν ξεπερνάει τα 6-7 m/s με το μέγιστο να παρατηρείται και πάλι στον Κόλπο του Λέοντος και στο Αιγαίο πέλαγος.
Σχήμα 2: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για το Φεβρουάριο
Κατά το μήνα Μάρτιο (σχήμα 3) οι άνεμοι παρουσιάζονται εξασθενημένοι σε σύγκριση με τους χειμωνιάτικους μήνες ενώ η μέγιστη ταχύτητα του μέσου ανέμου παρατηρείται μόνο στον Κόλπο του Λέοντος.
Σχήμα 3: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Μάρτιο
Ο μήνας Απρίλιος (σχήμα 4) δεν διαφοροποιείται σημαντικά από τον Μάρτιο καθώς και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου οι άνεμοι είναι εξασθενημένοι και μόνο στον Κόλπο του Λέοντος και στο Αιγαίο Πέλαγος οι άνεμοι φτάνουν τα 7 m/s.
Σχήμα 4: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Απρίλιο
Το Μάιο μήνα (σχήμα 5) αν εξαιρεθεί ο Κόλπος του Λέοντος όπου η μέση ταχύτητα του ανέμου φτάνει τα 6 m/s στις υπόλοιπες περιοχές δεν ξεπερνάει τα 5 m/s.
Σχήμα 5: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για το Μάιο
Ο Ιούνιος μήνας (σχήμα 5) χαρακτηρίζεται από την παρουσία των Ετησίων (Μελτέμια) στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με μέσες ταχύτητες μεγαλύτερες των 8 m/s καθώς στην υπόλοιπη Μεσόγειο η μέση ένταση δεν ξεπερνάει τα 4 m/s.
Σχήμα 6: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Ιούνιο
Τον Ιούλιο μήνα (σχήμα 7) η εικόνα σε σχέση με τον Ιούνιο δεν διαφοροποιείται καθώς και πάλι γίνεται αισθητή η παρουσία των Ετησίων ανέμων στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τις τιμές της μέσης έντασης της ταχύτητας να ξεπερνούν τα 8 m/s.
Σχήμα 7: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Ιούλιο
Τον Αύγουστο μήνα (σχήμα 8) κυριαρχούν και πάλι οι Ετησίες με τιμές μεγαλύτερες από 8 m/s ενώ η εικόνα στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου δεν διαφοροποιείται.
Σχήμα 8: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Αύγουστο
Το Σεπτέμβριο μήνα (σχήμα 9) η ένταση των Ετησίων στο Αιγαίο αρχίζει και εξασθενεί καθώς η μέση τιμή δεν ξεπερνά τα 7 m/s ενώ αντίθετα στη περιοχή του Κόλπου του Λέοντος η ένταση των ανέμων αρχίζει και πάλι να αυξάνεται φτάνοντας παρομοίως τα 7 m/s.
Σχήμα 9: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για το Σεπτέμβριο
Το μήνα Οκτώβριο (σχήμα 10) με εξαίρεση τον Κόλπο του Λέοντος όπου η μέση ένταση φτάνει τα 7 m/s στην υπόλοιπη Μεσόγειο δεν ξεπερνά τα 5-6 m/s.
Σχήμα 10: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για τον Οκτώβριο
Το Νοέμβριο μήνα (σχήμα 11) οδεύοντας προς τον χειμώνα η μέση ένταση των ανέμων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο παρουσιάζει αυξητική τάση με τους πιο ισχυρούς ανέμους να εντοπίζονται στον Κόλπο του Λέοντος με τιμές που ξεπερνούν τα 8 m/s.
Σχήμα 11: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για το Νοέμβριο
Το Δεκέμβριο μήνα (σχήμα 12) το πεδίο των μέσων ταχυτήτων παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με αυτό του Ιανουαρίου καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου η ταχύτητα ξεπερνάει τα 6-7 m/s ενώ στον Κόλπο των Λεόντων οι μέγιστες τιμές είναι πάνω από τα 9 m/s.
Σχήμα 12: Μέση ταχύτητα του ανέμου στα 10 m για το Δεκέμβριο
http://www.meteo.gr/wind_climatology_for_meteo.asp

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΝΤΡΟΠΗ

Denmark is a big shame The sea is stained in red and in the mean while it’s not because of the climate effects of nature. Mass killing of animals is absolutely an inhuman activities.

Denmark is a big shame1

It’s because of the cruelty that the human beings (civilized human) kill hundreds of the famous and intelligent Calderon dolphins.

Denmark is a big shame2

This happens every year in Faeroe island in Denmark . In this slaughter the main participants are young teens.
WHY?
To show that they are adults and mature…. Bullish

Denmark is a big shame3

In this big celebration, nothing is missing for the fun. Everyone is participating in one way or the other, killing or looking at the cruelty “supporting like a spectator”
Denmark is a big shame4

Is it necessary to mention that the dolphin Calderon, like all the other species of dolphins, it’s near extinction and they get near men to play and interact. In a way of PURE friendship
Denmark is a big shame5

They don’t die instantly; they are cut 1, 2 or 3 times with thick hocks. And at that time the dolphins produce a grim extremely compatible with the cry of a new born child.
Denmark is a big shame6

But he suffers and there’s no compassion till this sweet being slowly dies in its own blood

Denmark is a big shame7

Denmark is a big shame8

Its enough!
We will send this mail until this email arrives in any association defending the animals, we won’t only read. That would make us accomplices, viewers.

Denmark is a big shame9

Denmark is a big shame10

Take care of the world, it is your home!

http://blog.ekendraonline.com/1188/denmark-is-a-big-shame-the-sea-is-stained-in-red-and-in-the-mean-while-its-not-because-of-the-climate-effects-of-nature.html