Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!

ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ!!

Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Μόλις μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και το εορταστικό κλίμα είναι διάχυτο παντού...Τα παιδιά σκέφτονται τα δώρα και τα κάλαντα και οι μεγαλύτεροι το γιορτινό τραπέζι σε συνδυασμό με ένα χαμηλότερο κόστος απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια. 
Εάν κοιτάξετε τη φωτογραφία με τα κεράκια (αριστερά) θα διαπιστώσετε πως είναι μία όμορφη και πρωτότυπη λύση... Αποτελείται από άδεια μπουκάλια, που κάποια τα έχουν χρωματίσει και σε κάποια έχουν τοποθετήσει χρωματιστά υλικά στο εσωτερικό τους, όπως καφές, κόκκινο πιπέρι, ζάχαρη και στο χείλος τους υπάρχει διακοσμητική κορδέλα ή νήμα. Στην κορυφή δεσπόζει ένα κερί, επίσης χρωματιστό. Με πόση (!) απλότητα έχουν διακοσμήσει το τραπέζι αυτά τα κεριά!!!
Άρα, μπορούμε με πολύ φθηνά υλικά, σχεδόν ευτελή να διακοσμήσουμε το γιορτινό τραπέζι. 
Φέτος η απλότητα και ο minimal - ισμός είναι μόδα.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ!!!
Πήραμε μία κόκκινη κορδέλα και τη δέσαμε γύρω από τις καρέκλες και αυτομάτως δώσαμε μία διαφορετική όψη, πιο γιορτινή, στις μονότονες λευκές καρέκλες!!
Εάν δεν έχετε χρωματιστά πιάτα τότε βάλτε χρώμα με άλλο τρόπο στο τραπέζι σας...Ας πούμε μία χρυσαφί χαρτοπετσέτα ή μία που να απεικονίζει κάποιο δεντράκι χριστουγεννιάτικο ή ότι σας αρέσει αρκεί να μπει χρώμα στο τραπέζι σας. 
Μία ακόμη λύση είναι να βάλετε χρωματιστό τραπεζομάντιλο με πινελιές από χρυσαφί ή ασημί. Εάν πάλι είσαστε φανατικοί του λευκού, συνδυάστε το με κόκκινο ή χρυσαφί.  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!
Όσο για το φαγητό, επιλέξτε κάτι που να έχει άρωμα Ελλάδας και παρασκευάστε το μόνοι σας!! Το φαγητό που θα φάτε προτιμήστε να έχει περισσότερη ποιότητα και μικρότερη ποσότητα....
Ότι φτιάξετε, ας έχει ΑΓΑΠΗ και τότε θα είναι υπέροχο!!