Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ

Η τακτοποίηση της ντουλάπας είναι επίπονη δουλειά. Κυρίως καθώς αλλάζουμε τα ρούχα, σύμφωνα με τις εποχές δηλ. βγάζοντας τα χειμερινά ενώ φυλάσσουμε τα καλοκαιρινά ή και το αντίστροφο. Συνήθως η ντουλάπα μας είναι ελαφρώς αναστατωμένη και όταν ψάχνουμε κάτι δεν το βρίσκουμε. Έτσι την "πάτησα" εγώ, πριν λίγες μέρες...ήθελα να φύγω για το γραφείο και έψαχνα ένα φουλάρι...Εδώ το φουλάρι, εκεί το φουλάρι(!), πουθενά το φουλάρι!Τελικά ήταν κάτω από ένα πουλόβερ. Έτσι αποφάσισα να τακτοποιήσω την ντουλάπα μουκαι να μπει μία τάξη σε όλα!  
Ακόμη κι αν είναι μικρή η ντουλάπα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο εκατοστό της ώστε να τοποθετήσουμε όσα θέλουμε.
Αυτά που αγόρασα για να τακτοποιήσω τη ντουλάπα μου ήταν κουτιά και θήκες αποθήκευσης! 

Τοποθέτησα μέσα στα κουτιά πουλόβερ που δεν φορώ συχνά, καπέλα, φουλάρια, αξεσουάρ, παπούτσια (αφού τα καθάρισα πολύ καλά!) και ότι άλλο μπορούσα να χωρέσω μέσα, σύμφωνα με το μέγεθος του κουτιού. Στις θήκες αποθήκευσης έβαλα ρούχα που θα φορέσω πολύ αργότερα ή ρούχα που είναι ευαίσθητα. 
Μία καλή ιδέα, είναι αυτή παραπάνω, για το πως μπορείτε να τακτοποίησετε τη ντουλάπα σας!


Καλό θα ήταν να τοποθετούμε τα ρούχα σύμφωνα με το μήκος τους, ξεκινώντας από τα πιο μακριά και καταλήγωντας στα πιο κοντά. Λόγου χάρη τακτοποιώ πρώτα τα φορέματα, μετά τα πουκάμισα, μετά τα μπλουζάκια κ.ο.κ.

Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε, είναι πως μπορούμε να προσθέσουμε ράφια για να εξοικονομήσουμε χώρο και να τακτοποιήσουμε όπως εμείς θέλουμε τα πράγματά μας!
Μπορούμε να προσθέσουμε, σε μία αυτοσχέδια ντουλάπα, και ένα έπιπλο όπως φαίνεται στη φωτογραφία.











Αυτή η ντουλάπα με έχει γοητεύσει με την τάξη της! Κάπως έτσι θα έκανα και τη δική μου εάν είχα προνοήσει να χαρίσω ότι δεν μου χρειάζονται... Άρα, πριν ξεκινήσουμε την τακτοποίηση καλό θα ήταν να κρατήσουμε μέσα στη ντουλάπα μας, μόνο ότι φοράμε και να μη λέμε στον εαυτό μας "έλα μωρέ θα το φορέσω αργότερα!"...Όχι!Δεν θα το φορέσω ποτέ! Άδικα λοιπόν καταλαμβάνει χώρο στη ντουλάπα μου. Επίσης, να τονίσω πως δεν πετάμε τίποτα! Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τα χρειάζονται! Μία άλλη λύση είναι να τα μεταποιήσουμε και να τα επαναχρησιμοποιήσουμε! Οι μοδίστρες, στις μέρες μας, βρίσκονται σε κάθε γωνιά του δρόμου!

Tips: Μετά την τακτοποίηση της ντουλάπας καλό θα ήταν να την αρωματίσουμε και να προφυλλάξουμε τα πραγμάτα της με φυσικά προϊόντα! Τοποθετήστε μέσα, λεβάντα και φύλλα δάφνης! Θα αρωματίσουν και θα αποφύγετε τις φθορές.

Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: