Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΧΩΛ, ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ

Η αρχή είναι το ήμιση του παντός!!!Έτσι και η πρώτη εντύπωση που έχουμε για ένα σπίτι επιβάλλεται να είναι η καλύτερη και αυτή δημιουργείται από την είσοδο και το χωλ. Κατ' αρχήν ο χώρος θα πρέπει να είναι φωτεινός με φυσικό ή τεχνητό φως και κατόπιν καλαίσθητος!
Ο χώρος απαιτείται να είναι εύκολα προσπελάσιμος, χωρίς έπιπλα που να εμποδίζουν τη διέλευση και την είσοδο στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους. Κατόπιν να έχει όμορφα παστέλ χρώματα και αυτό συμβαίνει διότι, είναι συνήθως χώροι μικροί και εάν οι τοίχοι είναι σκουρόχρωμοι θα γίνουν ακόμη πιο μικροί και αποπνικτηκοί.
Οι είσοδοι για να είναι λειτοιργικοί θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις σε ότι αφορά τα έπιπλα. Μία παπουτσοθήκη, ένα μικρό έπιπλο για να αφήνουμε μικροπράγματα πάνω του, ένας καθρέφτης, μία κρεμάστρα ή ένας καλόγερος, μία ομπρελοθήκη και ένα σκαμπό ή πάσο για να καθόμαστε, όσο βάζουμε ή βγάζουμε τα παπούτσια είναι αυτά που οπωσδήποτε θα έχει μια είσοδος.

 Τα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα που θα επιλέξουμε για μία είσοδο ή ένα χωλ είναι καλό να είναι ανοιχτόχρωμα ώστε να "ανοίγουν" και να μεγαλώνουν το χώρο. Φυσικά οι μικρές σκουρόχρωμες πινελιές δεν είναι απαγορευτικές.
Τα αξεσουάρ μπορούν να είναι μικρά βαζάκια ή ποτήρια ή φρουτιέρες (που δεν χρησιμοποιούνται) ώστε να βάζετε κλειδιά, καραμέλες ή μικρά γλυκά.

Στις περιπτώσεις που ο χώρος είναι λίγο μεγαλύτερος (π.χ. διάδρομος ή χωλ) μπορείτε να βάλετε περισσότερα έπιπλα και μικροαντικείμενα, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Μπορεί να είναι ένας προθάλαμος μίας κατοικίας που είναι αναξιοποίητος... Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μικρό ησυχαστήριο ξεκούρασης και χαλάρωσης, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη επαφή με τους υπόλοιπους χώρους.

Tips: Σε διαδρόμους, χωλ, εισόδους μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση των παλιών μας επίπλων, ώστε συνδυάζοντάς τα σωστά να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Ε. Γεωργιάδου
πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

2 σχόλια:

Aurangel είπε...

Υπέροχο, διαφορετικό ιστολόγιο. Την καλημέρα μου.

energythink είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες σκέψεις!Καλημέρα!!