Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ

Πρόσφατα πήγα σε μία έκθεση επίπλου και εκεί ανακάλυψα πως τα δερμάτινα έπιπλα, είναι πάλι στη μόδα...Αν και η άποψή μου είναι πως ποτέ δεν έφυγαν...
Τα δερμάτινα έπιπλα έκαναν θραύση τις δεκαετίες '70 και '80, με αποκορύφωμα την τελευταία. Δεν υπήρχε σπίτι που να μην είχε κάποιο δερμάτινο έπιπλο.
Εδώ και αρκετά χρόνια τα έπιπλα από δέρμα ήταν λίγο στην "άκρη". Από το 2009 και έπειτα άρχισαν να κάνουν δειλά - δειλά την επανεμφάνισή τους προσθέτοντας στους χώρους κατ' αρχήν δερμάτινα αξεσουάρ και κατόπιν έπιπλα. Η χρονιά τους είναι το 2011.
Τα έπιπλα από δέρμα ή δερματίνη έχουν πολλά θετικά στοιχεία, όπως το να καθαρίζονται εύκολα, να συντηρούνται εύκολα και να χαλάνε δύσκολα. Εάν τα συντηρήσουμε σωστά τότε θα τα έχουμε για πολύ πολύ καιρό.  
Πολύ εύκολος είναι ο συνδυασμός τους!!! Σε περίπτωση που φοβάστε να αγοράσετε ένα ολόκληρο σαλόνι από δέρμα, έχω να προτείνω το εξής: αγοράστε μερικά αξεσουάρ, κατόπιν μία πολυθρόνα και έτσι θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα βάζοντας μερικές "δερμάτινες" πινελιές.
Πολύ ιδιαίτερες είναι οι κρεβατοκάμαρες με λεπτομέρειες από δέρμα. Μεγάλη εντύπωση κάνουν και οι κρεβατοκάμαρες επενδεδυμένες εξ ολοκλήρου με δέρμα καθώς και τα κεφαλάρια από το ίδιο υλικό.

Θετικά με εντυπωσίασε το γεγονός πως πολλές τραπεζαρίες συνδυάζονταν με δερμάτινες καρέκλες ή πολυθρόνες ή ο συνδυασμός μερικών υφασμάτινων πολυθρόνων με κάποιες δερμάτινες καρέκλες στο ίδιο τραπέζι. Υπέροχο! 

Οι τιμές των δερμάτινων επίπλων είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές των συμβατικών επίπλων. Μία καλή λύση και οικολογική είναι τα έπιπλα από δερματίνη. Δεν έχουν καμία διαφορά από τα αυτά με αυθεντικό δέρμα και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί και ανθεκτικότερα.



 Tips: Το καλύτερο είναι να αγοράζετε έπιπλα από δερματίνη. Για ευνόητους λόγους. 

Ε. Γεωργιάδου
πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com                                                                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: