Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ!! (ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ)

Το υπνοδωμάτιο είναι αποκλειστικά προσωπικός χώρος και ανάλογα με το δικό μας γούστο το διακοσμούμε. Υπάρχουν όμως κάποιες αρχές, που εάν τις τηρηθούν θα γίνει ο χώρος λειτουργικός και χώρος χαλάρωσης.
Είτε μένει ζευγάρι είτε μόνο ένας άνθρωπος, το υπνοδωμάτιο είναι χώρος ξεκούρασης, χαλάρωσης και ύπνου. Άρα είναι απαραίτητο, όποιο κι αν είναι το μέγεθος του δωματίου, (μικρό, κανονικό ή μεγάλο) να μας δίνει την αίσθηση της άνεσης και της εύκολης κίνησης (χωρίς δυσκολία) μέσα σε αυτό.

Η κρεβατοκάμαρα της εικόνας αριστερά, έχει ρομαντικό ύφος και δίνει της αίσθηση της άνεσης και της χαλαρότητας. Μπορείτε να κρατήσετε τη ρομαντική διάθεση ακόμη και σε ένα πιο μικρό υπνοδωμάτιο διακοσμώντας το ανάλογα. μα σε καμία περίπτωση μην τοποθετήσετε ογκώδη έπιπλα μέσα σε αυτό. Αποφύγετε να βάψετε τους τοίχους με σκούρα χρώματα γιατί "μικραίνει" ακόμη περισσότερο ο χώρος και μην τοποθετείται άχρηστα έπιπλα μέσα σε αυτό.
Ρομαντικό ύφος μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη κι αν τοποθετήσετε μερικά έπιπλα πιο κλασικά όπως πολυθρόνες (εάν έχετε τον απαιτούμενο χώρο) ή καρέκλες (για μικρότερα δωμάτια) μέσα σε ένα δωμάτιο.




Επίσης καλό θα ήταν σε περίπτωση που θέλετε ένα υπνοδωμάτιο με πιο μοντέρνα διακόσμηση, να επιλέξετε έπιπλα διαχρονικά, που να συνδυάζονται εύκολα με κάποια παλιότερα. Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο πιο έντονα χρώματα στις κουρτίνες αλλά αποφύγετε τις υπερβολές. Προσπαθήστε να έχετε χρώματα που να ξεκουράζουν το βλέμμα και να μην αποσπούν την προσοχή, για να βοηθούν στην ξεκούραση.

Minimal - ιστική κρεβατοκάμαρα είναι αυτή της φωτογραφίας δεξιά. Τόσο ο συνδυασμός των χρωμάτων στους τοίχους και στις κουρτίνες, όσο και τα έπιπλα βοηθούν στο να δημιουργείται ένα σύνολο που επιτρέπει τους ανθρώπους να κινούνται με άνεση. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με παστέλ χρώματα στους τόνους του λαδί. Υπάρχουν έπιπλα διαφορετικών χρωματικών τόνων (ανοιχτό - σκούρο) που είναι must για τη διακόσμηση το 2012.

Tips: Ο τοίχος που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι δεν πρέπει να έχει σκούρο χρώμα γιατί κουράζει το βλέμμα και δεν βοηθά στην ξεκούραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: