Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟ 2012

Μόλις 22 μέρες μετά το ποδαρικό του 2012, θα δούμε τις τάσεις στη Διακόσμηση για το νέο έτος. 
Το 2012 η τάση είναι εκλεπτυσμένη, φινετσάτη και κομψή με μινιμαλιστική διάθεση και οικολογική. Ο συνδυασμός παλιού και νέου είναι must ώστε να γίνεται ανακύκλωση των αντικειμένων με επαναχρησιμοποίηση. Η άνεση, η ζεστασιά και η πολυτέλεια (με ελαφριές πινελιές) είναι αυτές που κυριαρχούν στο χώρο. 
Τα χρώματα για το 2012 θα είναι τα ουδέτερα και τα πιο γήινα, όπως το μπεζ, το γκρι αλλά και τα πιο ψυχρά όπως το λευκό όπου θα συνδυάζονται με χρυσό, ασημί και άλλα μέταλλα για να δώσουν νότες πολυτέλειας στο χώρο.
Για να διατηρήσετε ένα άνετο περιβάλλον, οι υφές αποτελούν σημαντικό μέρος της διακόσμησης το 2012, ιδιαίτερα σε παχύ, μαλακό πανί. Επιλέξτε υφάσματα και διακόσμηση από μαλλί, μετάξι, τσόχα και βαμβάκι. 

Τα αντικείμενα και τα αξεσουάρ θα έχουν έντονα χρώματα όπως κοκκινοπορτοκαλί, φούξια, μωβ, μπλε, κίτρινο.
Ο συδυασμός  παλαιού και νέου ήταν απαγορευτικός την προηγούμενη δεκαετία. Σήμερα είναι η απόλυτη τάση. Δεν φοβόμαστε να τα συνδυάσουμε!  

Γυάλινες επιφάνειες, καθρέπτες και άλλα λαμπερά υλικά που θα είναι ουσιαστικής σημασίας το 2012, εκτός από τη διακόσμηση  δώστε και τόνους από αυτά τα υλικά. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, μια τάση που εμφανίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, πήρε έναν πιο σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας σε αυτό το κομψό και πολυτελές.
Η κομψότητα είναι ακόμη μία σημαντική τάση...έτσι η ανάμειξη παλαιού και νέου θα δώσει μία νότα ανανέωσης και πολυτέλειας.  

Το μινιμαλιστικό στυλ είναι το αγαπημένο μου και επιστρέφει. Αντί να έχουμε ένα σπίτι γεμάτο έπιπλα χαμηλότερης ποιότητας, ας επενδύσουμε σε μερικά κομψά κομμάτια. Το λίγο είναι πολύ φέτος! 

Η οικολογία μπαίνει δυναμικά στη διακόσμηση του σπιτιού, αφενός γιατί οι τάσεις μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε τα παλιά μας έπιπλα συνδυασμένα με νέα και αφετέρου επιτρέποντάς μας να επενδύουμε σε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. 

Tips : Καλό είναι να μην αντιγράφουμε πιστά τις τάσεις στη διακόσμηση, μα να τις προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα.
Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα κτήρια κατοικιών αντιπροσωπεύουν το 73% του συνόλου στην Ελλάδα. Οι δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας είναι σημαντική εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι:
  • 5,1 % έχουν μόνωση εξωτερικών τοίχων, αφού μόνο το 6,7 % κατασκευάστηκαν μετά το 1981 όπου άρχισε να ισχύει ο κανονισμός Θερμομόνωσης
  • 2,1 % έχουν διπλά τζάμια
  • 30,4 % έχουν μόνωση στο δώμα
  • 12,7 % έχουν μόνωση στην πυλωτή
  • 1,7 % έχουν μόνωση δαπέδου
  • 4,2 % έχουν μόνωση σωληνώσεων θέρμανσης  
Το 35,5 % των κατοικιών έχουν κεντρική θέρμανση και καταναλώνουν πετρέλαιο, ενώ τα υπόλοιπα κτήρια έχουν ανεξάρτητα συστήματα θέρμανσης και καταναλώνουν πετρέλαιο, ξύλα, υγραέριο, ηλεκτρική ενέργεια κά.
Για την παραγωγή ζεστού νερού το 26 % χρησιμοποιεί πετρέλαιο, το 78 % ηλεκτρική ενέργεια, το 3,7 % ξύλο και στερεά καύσιμα, το 0,1 % υγραέριο και μόνο το 15,1 % την ηλιακή ενέργεια.
Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτηρίου
Από τον Ιανουάριο του 2012 δεν μπορεί να γίνει καμία εκμίσθωση ακινήτου χωρίς Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κτηρίου και από τα μέσα του προηγούμενου έτους καμία μεταβίβαση χωρίς την έκδοσή του. 
Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κτηρίου είναι ένα μέσο για να μάθουμε σε ποιο επίπεδο, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΆ, κατατάσσεται το κτήριο που κατοικούμε ή δουλεύουμε ή θέλουμε να εκμισθώσουμε.
Ένας ενεργειακός επιθεωρητής θα επισκεφθεί το χώρο και μετά από μετρήσεις θα κατατάξει το κτήριο σε μία κατηγορία, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Εάν το κτήριο βρίσκεται σε μία χαμηλή κατηγορία αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό, αλλά προαιρετικά μπορεί να βελτιωθεί. 
Πως μπορεί να βελτιωθεί?
Εκεί θα γίνει μία δεύτερη μελέτη από αρμόδιο μηχανικό και θα δοθεί στον ενδιαφερόμενο η κατάλληλη λύση. Καμία αλλαγή δεν πρέπει να γίνεται χωρίς τη συμβουλή μηχανικού.
Ο μηχανικός μπορεί να σας προτείνει μία οικονομική λύση που θα εξοικονομήσει ενέργεια, θα ανεβάσει σε κατηγορία το κτήριο και εσείς θα έχετε ένα κτήριο με δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα.


Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ, ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ, ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!

Τώρα που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και θέλουμε να μείνουμε λίγο παραπάνω στο σπίτι για να χουχουλιάσουμε, ας δημιουργήσουμε ζεστές γωνιές με μαξιλάρια!!Μαξιλάρια μεγάλα, μικρά, κεντημένα, απλά, πλεκτά κάθε είδους...Τοποθετήστε τα παντού...σε κάθε γωνιά...αλλά πετάξτε τα και στο δάπεδο!!




















Στην κρεβατοκάμαρα προσδίδουν αίσθηση χαλαρότητας και διάθεσης για ξεκούραση. Επίσης διακοσμούν όμορφα το κρεβάτι.








 Τα μαξιλάρια δεν έχουν ηλικία (!) και μπορούν να κάνουν τα παιδιά να διασκεδάζουν και να ξεκουράζονται πάνω σε αυτά. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία όμορφη και ασφαλή γωνιά για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Παλαιότερα, οι μητέρες, όταν τα παιδικά κρεβατάκια δεν είχαν προστατευτικά, έβαζαν μαξιλάρια γύρω από το παιδάκι ώστε να μην κινδυνεύει να πέσει από το κρεβάτι που κοιμόταν. Κάντε τα ότι θέλετε...Ακόμη και αν λερωθούν πλένονται εύκολα!















                  

Είναι τόσο βολικά που μπορείτε να τα βάλετε και στον κήπο ή τη βεράντα, δημιουργώντας μία γωνιά χαλαρώτητας και ξενοιασιάς!!!



 Καλή χαλάρωση!! 

Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

Ε. Γεωργιάδου
Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.
email : georveta@gmail.com