Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

Οι ταπετσαρίες είναι πάλι μόδα και όσο πιο σωστά χρησιμοποιηθούν, τόσο πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα θα έχουμε στο χώρο.
Παρακάτω παραθέτω μικρά μυστικά, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη και να την τοποθετήσετε σωστά!!!
Minimal ταπετσαρία...ξεκινάμε με τα εύκολα...Έχουν σχέδια μικρά ή μεγάλα και τις τοποθετείτε σε όποιο χώρο θέλετε. Τα χρώματα τους, είναι κυρίως παστέλ και συνδυάζονται άριστα με έπιπλα σε έντονους χρωματισμούς. Κατά την άποψή μου, είναι ιδανικές σε συνδυασμό με έπιπλα retro που έχουν έντονα χρώματα. Κρατήστε τους τοίχους σε ήσυχους χρωματικούς τόνους και παίξτε με έντονα χρώματα στα έπιπλα.

Ταπετσαρίες με έντονα θέματα. Πρόκειται για ταπετσαρίες που έχουν πάρα πολύ έντονα χαρακτηριστικά (απεικονίζουν πόλεις,τοποθεσίες, τοπία, αντικείμενα κ.ά.) και καλό θα ήταν να συνδυαστούν με Minimal επίπλωση σε τόνους παστέλ. Στους τοίχους επιβάλλεται να κρατήσετε απαλούς τόνους, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στο αποτέλεσμα και "βαβούρα". Οι
συγκερκιμένες ταπεταρίες, καλό είναι να τοποθετούνται σε μεγάλους χώρους και ως τέτοιος χώρος, το καθιστικό ειναι ιδανικό.
Έντονα χρώματα και μεγάλα floral σχέδια. Συνήθως τοποθετούνται σε καθιστικά και υπνοδωμάτια αλλά κυρίως σε μεγάλες επιφάνειες. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία τα έπιπλα είναι απλά και με απλές γραμμές. Γενικά στο χώρο, την παράσταση κλέβει η ταπετσαρία. Τους τοίχους μπορείτε να τους βάψετε σε παστέλ αποχρώσεις. Tip: Στην περίπτωση που το ύψος του χώρου είναι σχετικά χαμηλό, θα συνηστούσα να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία πολύχρωμη μεν, με κάθετες γραμμές δε.


Ταπετσαρία με έντονα σχέδια και παστέλ χρώματα. Σύμφωνα με όσα έχουμε πει παραπάνω, την ταπεσαρία αυτή θα μπορούσατε να τη συνδυάσετε με έπιπλα Minimal (όπως η φωτογραφία), αλλά και retro που έχουν πιο έντονα χρώματα. Οι χώροι που προτείνω να την τοποθετήσετε είναι καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο.
Τέλος, να προσπαθείτε να δώσετε στο χώρο μία νότα από τη δική σας προσωπικότητα. Να είναι ο ΧΩΡΟΣ ΣΑΣ και όχι αντιγραφή από κάποιο περιοδικό.
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: