Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

RETRO ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ!!

Το RETRO, ήταν τάση για ρομαντικούς που ζούσαν ακόμη σε περασμένες δεκαετίες... Σήμερα, είναι τάση και  μπορούμε να φτιάξουμε όλοι μία retro γωνία με vintage έπιπλα της μαμάς ή της γιαγιάς, από περασμένες δεκαετίες με κυρίαρχη, τη δεκαετία του 1970.
Οι πολυθρόνες σας θυμίζουν κάτι;;;Ε ναι (!), είναι αυτές που έχετε στην αποθήκη της μαμάς. Είναι πια τάση, η επιστροφή στο ύφος των δεκαετιών 1960 και 1970, σε έπιπλα και χρώματα. Έντονα χρώματα, σε αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του κόκκινου, του μωβ, του κίτρινου κά. Πολύ καλή ιδέα είναι να ξεσκονίσετε και τον βελούδινο καναπέ που είχε η γιαγιά... Mπορείτε να τον συνδυάσετε με μοντέρνα Minimal έπιπλα και να δώσετε ζεστασιά στο χώρο.
Retro μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και μία ωραία ταπετσαρία στον τοίχο. Συνηθιζόταν να έχουν ταπετσαρίες κυρίως floral και γεωμετρικών σχημάτων στους τοίχους, το '60 και το '70. Εάν πάλι δεν
σας αρέσει η παραπάνω λύση, τότε βάψτε με έντονα χρώματα τους τοίχους και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο και ατμοσφαιρικό.

Vintage γραφείο βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία με μία δόση μοντερνιάς αφού πάνω έχει υπολογιστή και μοντέρνους πίνακες στους τοίχους.
Μου θυμίζει πάρα πολύ την κουζίνα που είχαμε για χρόνια στο σπίτι... Σε κάποια διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών ακόμη υπάρχουν τέτοιες κουζίνες. Σε μία προσπάθεια καινοτομίας, τη εταιρεία SMEG αποφάσισε να σχεδιάσει ηλεκτρικές συσκευές με vintage design και οι πωλήσεις της ανέβηκαν κατακόρυφα.
Σίγουρα κάποιο από τα παρακάτω φωτιστικά το έχετε συναντήσει ή στο σπίτι σας ή σε κάποιου συγγενή.
Είναι υπέροχα και μοναδικά.Κρατήστε τα και χρησιμοποιήστε τα!!!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

oi polythrones tis protis eikonas oi blue... poies akribws einai kai pou mporw na tis agorasw