Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟ 2013


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Μετά τις γιορτές ήρθε η ώρα της ανανέωσης…

Όσοι από εσάς θα ανακαινίσετε το χώρο σας καλό θα ήταν να ξέρετε όσα επιτάσσουν οι τάσεις για το 2013. Σε ότι αφορά τα χρώματα αυτά θα είναι έντονα και θα προέρχονται από τη φύση. Γήινα χρώματα, κυρίως λαδί, καφέ σκούρο, μπλε εμπνευσμένο από τα Ελληνικά νησιά, μωβ, κόκκινο, κίτρινο και καφέ ανοιχτό. Φυσικά όλες οι αποχρώσεις των παραπάνω  χρωμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα. Επίσης πάρα πολύ ωραίο χρώμα είναι το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις του και θα χρησιμοποιηθεί ευρέως.


Στους τοίχους μπορείτε να βάλετε αποχρώσεις των παραπάνω χρωμάτων, ανάλογα με τα γούστα σας, ενώ επιστρέφουν δυναμικά και οι ταπετσαρίες με έντονα σχέδια σε γεωμετρικά σχήματα και συνήθως δίχρωμα (άσπρο – μαύρο, λευκό – πράσινο κλπ). Must για φέτος είναι το πράσινο στους τοίχους και κυρίως στην απόχρωση του ρουμπινιού. Προσοχή στις υπερβολές!!Είναι πολύ κοντά το extreme με το κιτς  γιατί τα πολύ έντονα χρώματα μερικές φορές αποτελούν παγίδες.
Σε ότι αφορά τις κουρτίνες αυτές μπορούν να είναι ριγέ! Σωστά διαβάζετε: ΡΙΓΕ, σε αποχρώσεις και σχέδια των προαναφερομένων χρωμάτων. Τα υφάσματά τους θα είναι αέρινα και λεπτά. Οι βαριές κουρτίνες αποτελούν παρελθόν. 

Επίσης για ριχτάρια και μαξιλάρια επιλέξτε ριγέ ή μονόχρωμα σε έντονα χρώματα (λαδί, κόκκινο, μπλε, μωβ κλπ). Οι ταπετσαρίες  των επίπλων προτιμήστε να είναι σε έντονες αποχρώσεις του σκούρου καφέ, του ανοιχτού καφέ, του κόκκινο, του φωτεινού μπλε, του πράσινου και για τους πιο τολμηρούς προτείνω το κίτρινο. Τα υφάσματα θα είναι κυρίως βελούδινα, αλλά must είναι τα πλεκτά (ακόμη και αυτά της γιαγιάς ).  Επιλέξτε έπιπλα από μη επεξεργασμένο ξύλο και μπαμπού. Προτιμήστε έπιπλα που δεν έχουν εμποτιστεί με χημικά και διατηρούν τα φυσικά τους χρώματα.  Από πέρυσι εξακολουθεί να ισχύει η τάση των διαφορετικών αποχρώσεων των ξύλων σε ένα χώρο. 

Αυτό που θα κάνει τη διαφορά μέσα στο χώρο σας είναι τα πολλά φυτά που επιβάλλουν οι τάσεις για φέτος. Βλέπετε το πράσινο έχει την τιμητική του.

Τα trends στη διακόσμηση για φέτος είναι λίγο περίεργα, τα χρώματα πολύ έντονα γι’ αυτό μη φοβηθείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού εάν θελήσετε να κάνετε μικρές ή μεγάλες αλλαγές στο χώρο σας.