Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα μικρά διαμερίσματα ήταν πάντα must και τα προτιμούσαν κυρίως άνθρωποι που ήταν εργένηδες/εργένισσες ή φοιτητές. Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα μεγάλα διαμερίσματα και πηγαίνουν να ζήσουν σε μικρότερα. Στο χώρο του real estate τα μικρά διαμερίσματα έχουν την τιμητική τους είτε γιατί έχουν λιγότερα έξοδα, είτε γιατί η τιμή αγοράς τους είναι χαμηλότερη. Για όλους τους παραπάνω  λόγους «το μικρό είναι πιο βολικό». Υπάρχει όμως ένα θέμα: «πως θα διαμορφώσω ένα μικρό χώρο ώστε να είναι άνετος και βολικός;». Εύκολα!
Οι μικροί χώροι μπορούν να γίνουν άνετοι, εύχρηστοι και λειτουργικοί εάν σκεφτείτε σωστά: δηλαδή θα σκεφτείτε ποια είναι τα έπιπλα που χρειάζομαι και πόσοι άνθρωποι θα τα χρησιμοποιούν(;), έπειτα μπορώ να κάνω το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος; Βεβαίως και μπορείτε να κάνετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, αποφεύγοντας να σκούρα χρώματα στους τοίχους και τα σκούρα υφάσματα στα έπιπλα. Φροντίστε τα έπιπλα να έχουν πολλαπλές χρήσεις, πχ ένας καναπές να γίνεται κρεβάτι ή να έχει αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος. Επίσης ένα τραπέζι φαγητού θα μπορούσε να χρησιμοποιείται σαν γραφείο. 
Προτιμήστε συνθέσεις αντί για μεμονωμένα έπιπλα. Αυτές θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας πιο εύκολα και εξασφαλίζουν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. 
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε πόσο εύκολα ένα κρεβάτι μπορεί να

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟ!!!

Ήρθε η ώρα για να αλλάξουμε διάθεση!!Πως?Εκ των έσω, ξεκινώντας από το σπίτι μας...
Βάλε χρώμα παντού... Μπορείς πολύ εύκολα να αλλάξεις το σπίτι, τοποθετώντας πάνω στον καναπέ σου ή το κρεβάτι σου, πολλά χρωματιστά μαξιλάρια όπου θα τα συνδυάσεις με το κατάλληλο ριχτάρι ή το κάλυμμα, κατά περίπτωση. Εάν δεν τα καφέρνεις καλά στους συνδυασμούς χρωμάτων τότε ζητήσε βοήθεια από έναν ειδικό ή τον πωλητή του καταστήματος που θα πας να τα αγοράσεις.
Φέτος οι τάσεις επιτάσσουν αποχρώσεις του πράσινου - σμαραγδί, οπότε μερικές πινελιές θα ήταν ότι καλύτερο(!) και πολύ διασκεδαστικές. Επειδή σαν χρώμα είναι πολύ έντονο, αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μεγάλες επιφάνειες και επικεντρωθείτε σε μικρά αντικείμενα αυτής της απόχρωσης.
Άλλο ένα στοιχείο που μπορείτε εύκολα και οικονομικά να αλλάξετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, είναι οι κουρτίνες. Προτιμήστε χρώματα που δεν είναι έντονα και θα αφήνουν το φως να εισέλθει άφοβα και αβίαστα αλλά θα κάνουν και πιο φωτεινό το χώρο. Θα επιμείνω, πως υπάρχουν κουρτίνες στην αγορά που