Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΕΡΟΣ ΙΙ)

Από το Πάσχα μας χωρίζουν μόλις μερικές εβδομάδες και έχουμε από τώρα αρχίσει τις προετοιμασίες για την μεγαλύτερη Ελληνική γιορτή. Το Πάσχα ,εμένα προσωπικά, μου αρέσει περισσότερο από οποιαδήποτε γιορτή, για πολλούς λόγους.

Καθώς λοιπόν κάνουμε ετοιμασίες για να υποδεχτούμε τη γιορτή, θα ήθελα να σας παρουσιάσω  το δεύτερο μέρος των κατασκευών που γίνονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Βέβαια μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο.

Η πρώτη κατασκευή αφορά σε ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ:

Πρόκειται για μπουκάλια που είχαν κάποιο υγρό και αφού το καταναλώσατε, τώρα πια σας είναι άχρηστα. Αντί να τα πετάξετε στην ανακύκλωση, ανακυκλώστε τα μόνοι σας βάφοντάς τα και επαναχρησιμοποιώντας τα, βάζοντας μέσα όποιο υγρό εσείς επιθυμείτε. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα πώματα ώστε να κλείνετε το στόμιό τους και φυσικοί φελλοί για να κλείνουν αεροστεγώς. 
Οι τεχνικές για να ζωγραφίσετε ένα μπουκάλι είναι πολλές, αρκεί να αγοράσετε, από το εμπόριο, χρώματα που να εφαρμόζονται σε γυαλί και κατόπιν αυτοσχεδιάστε!!!   
Τα χρώματα δεν είναι ακριβά, εξάλλου πωλούνται σε διάφορες συσκευασίες, οπότε εσείς καθορίζετε και την ποσότητα που θα αγοράσετε.
Η δεύτερη κατασκευή αφορά σε ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙΑ από κονσέρβες:
Είναι οι πιο γρήγορες και εύκολες κατασκευές από αυτές που θα δείτε. Όλοι έχουμε στο σπίτι κάποια τενεκεδάκια από κονσέρβες,  σε διάφορα μεγέθη. Εάν χρησιμοποιήσουμε λίγη φαντασία μπορούμε να κάνουμε πολλά και χρήσιμα πράγματα,  από φωτιστικά μέχρι μολυβοθήκες!!

Για να φτιάξουμε το φωτιστικό κήπου από τενεκεδάκι, τα μόνα που χρειαζόμαστε

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ (ΜΕΡΟΣ Ι)

Πολλές φορές σκέφτομαι πόσα πράγματα έχουμε στο σπίτι που δεν τα χρησιμοποιούμε αλλά δεν τα πετάμε γιατί πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα μας φανούν χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι και οι παλέτες που έχουμε από κάποια μεταφορά που κάναμε και πιστεύουμε πως είναι άχρηστες αλλά τις κρατάμε στο σπίτι. ΤΩΡΑ, θα γίνουν χρήσιμες!!Πως? Με μερικές πολύ ωραίες κατασκευές που θα σας εξηγήσω  πως μπορείτε να φτιάξετε με τα ίδια σας τα χεράκια και θα σας στοιχίσουν το πολύ 30 €, η πιο ακριβή. Εάν δεν έχετε παλέτες στο σπίτι μπορείτε να ζητήσετε από μία μεταφορική εταιρεία να σας δώσουν ή στη χειρότερη περίπτωση να τις αγοράσετε... Δεν στοιχίζουν πάνω από 5 € η καθεμιά (και πολύ είπα!!).
Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε κατασκευή θα πρέπει να επεξεργαστείτε τις παλέτες. Θα τις τρίψετε με γυαλόχαρτο και κατόπιν θα τις περάσετε με ένα βερνίκι ξύλου. Κατόπιν μπορείτε να τις βάψετε με ειδικό χρώμα για ξύλα σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείτε.


Για να κατασκευάσετε το τραπεζάκι τις φωτογραφίας το μόνο που χρειάζεστε, πέρα από τις παλέτες, είναι τέσσερις ρόδες για να μπορείτε να το μεταφέρετε. Εάν θέλετε να το έχετε σταθερό και θέλετε περισσότερο ύψος τότε θα χρησιμοποιήσετε δύο παλέτες.

Ο πίνακας που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από μία παλέτα, όπου έχει τοποθετηθεί στον τοίχο και πάνω του έχουν ζωγραφίσει κλωνάρια από λουλούδια και έχουν τοποθετήσει μικρές λούτρινες φούντες, που