Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

12 ΣΠΙΤΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ CONTAINER

Όταν το πρωτοείδα σκέφτηκα πόσο ευρηματικοί είναι οι αρχιτέκτονες που τα σχεδίασαν και πόσο χαμηλό κόστος έχουν τέτοιου είδους χώροι.
Παρακάτω θα απολαύσετε 12 σπίτια διαφορετικά μεταξύ τους, σε διαφορετικές χώρες που έχουν ένα και μόνο κοινό : την πρωτοτυπία!
1.Σχεδιάστηκε από το SΤUDIO H:Τ αποτελείται από δύο containers.
2.Το επόμενο σπίτι κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Benjamin Garcia Saxe και βρίσκεται στο San Jose της Costa Rica.
3.Μία εταιρεία αρχιτεκτόνων με την ονομασία Αrcgency δημιούργησαν το WFH HOUSE στην Κίνα.
4.Σχεδιάστηκε από την Lot - EK και βρίσκεται στην Νέα Υόρκη.
5.και το επόμενο είναι σχεδιασμένο από την προαναφερόμενη εταιρεία (στο 4) και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη επίσης.
6.Αρχιτέκτονας είναι ο Cristofer Robertson και βλέπουμε το εσωτερικό της κατοικίας που αποτελείται

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!
ΒΑΛΕ ΜΑΝΤΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟΣ...
ΕΚΑΤΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ...
και πόσες ακόμη παροιμίες μπορούμε να σκεφτούμε πως υπάρχουν για τις πόρτες και τα παράθυρα...το θέμα μας όμως, δεν είναι οι παροιμίες και τα γνωμικά, αλλά το πως θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις δύο ξυλοκατασκευές.
Η ανακύκλωση είναι μέρος της ζωής μας και πλέον ανακυκλώνουμε οτιδήποτε έρθει στα χέρια μας. Έτσι, μπορούμε να ανακυκλώσουμε πόρτες, παντζούρια, παράθυρα,  αφού λόγω του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» , τα ξύλινα κουφώματα αντικαθίστανται από αλουμίνια και συνθετικά. Εμείς, δεν πετάμε τίποτα!! Ανακυκλώνουμε ότι μπορούμε και ανακαινίζουμε το χώρο μας οικολογικά και οικονομικά.
Πως λοιπόν θα αξιοποιήσουμε εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες κάνοντάς τες χρηστικές;Εύκολα!! Μία καλή ιδέα είναι να κατασκευάσουμε ένα διαχωριστικό χώρου, το οποίο μπορούμε να τοποθετήσουμε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνει δύο ενιαίους  χώρους, ανεξάρτητους.


Η προεργασία είναι πανεύκολη και χωρίς πολύ δουλειά. Κατ’ αρχήν τρίβουμε τις πόρτες με ένα γυαλόχαρτο και κατόπιν με ειδική μπογιά τις βάφουμε στο χρώμα που θέλουμε. Στη συνέχεια της ενώνουμε με μεντεσέδες και είναι έτοιμο το διαχωριστικό χώρου. Εάν δεν θέλουμε να τις βάψουμε τότε παραλείπουμε το στάδιο του βαψίματος.


Οι παλαιοί στάβλοι και αποθήκες, είχαν μεγάλες ξύλινες πόρτες, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να επαναχρησιμοποιηθούν και να τοποθετηθούν μέσα σε ένα χώρο ως διαχωριστικό ή πόρτα. Μία άλλη ιδέα είναι μία πόρτα να την

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013